Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


ΤΡΙΤΗ 12/11, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΤΙΣ 18:00

   Την Κυριακή 10/11 η σύγκλητος του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας (λοκ άουτ) της ΑΣΟΕΕ για την εβδομάδα 10-17/11. Παράλληλα, μια εβδομάδα ακριβώς πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και πιο συγκεκριμένα σε στέκια πολιτικών δυνάμεων και τα σφράγισαν δίνοντας τα κλειδιά στον πρύτανη, λέγοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που ανακαταληφθούν οι χώροι αυτοί, η αστυνομία θα ξαναμπεί στην σχολή! Επιπλέον, το πρωί της Δευτέρας 11/11 τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν  επιχείρηση Χουντικού τύπου στην ΑΣΟΕΕ, ενάντια σε φοιτητές, τους οποίους ξυλοκόπησαν, έπνιξαν στα χημικά και τους εγκλώβισαν μέσα στο χώρο της σχολής, επειδή διαμαρτυρήθηκαν και έσπασαν στην πράξη το λοκ - άουτ της σχολής από τη Σύγκλητο και την κυβέρνηση.
   Τίποτα από όλα αυτά δεν μας ξαφνιάζει! Αυτή η κατάσταση είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση και αγώνες, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, ανεμπόδιστα. Ο νέος νόμος – πλαίσιο της Κεραμέως, φανερώνει τη λύσσα της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία: θέλουν πανεπιστήμια της «αγοράς», που όποιος δεν έχει λεφτά δεν θα σπουδάζει, πετώντας, έτσι, πολλούς φοιτητές εκτός σχολών, επιβάλλοντας δίδακτρα, κλείσιμο σχολών, διαγραφές φοιτητών, διάλυση πτυχίων και εργασιακών δικαιωμάτων. Με την επίθεση της Κυριακής και της Δευτέρας έχει ανοίξει ήδη ο ασκός του Αιόλου για το κυνήγι του μαχητικού φοιτητικού συνδικαλισμού και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων.
   Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του Πολυτεχνείου. Σήμερα, μετά από δέκα χρόνια βάρβαρες και γεμάτες ταξικό μίσος πολιτικές, οι συνθήκες που πυροδότησαν την εξέγερση το 1973, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Η γενιά μας πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας με ανυποχώρητους αγώνες και εξεγέρσεις, όπως του Πολυτεχνείου!
   Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Καλούμε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια να καταδικάσει την κρατική καταστολή και τις μεθοδεύσεις της ούλτρα – νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου, τα δίδακτρα και τις διαγραφές φοιτητών. Να τις καταδικάσει έμπρακτα με την συμμετοχή του στη διαδήλωση ενάντια στην καταστολή και το λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ, που καλεί το Συντονιστικό Κατάληψης του Συλλόγου  Εστιακών Φοιτητών, την Τρίτη 12/11, στις 18:00 στην Περιφέρεια. Κάθε επίθεση των ΜΑΤ και της αστυνομίας απέναντι σε φοιτητές είναι επίθεση στην δημόσια δωρεάν παιδεία, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, είναι στις ζωές και το μέλλον μας. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή, Λίβανος, Καταλονία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των άχρηστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
  • Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
  • Κάτω ο νέος νόμος – πλαίσιο της Κεραμέως!
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας!

Συντονιστικό Κατάληψης του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου