Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αποφάσεις Γ.Σ στις 24/09

Την Πέμπτη 24/09 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με 42 μέλη.

Η ψήφιση των πλαισίων ήταν η εξής:

ΕΝΩΤΙΚΟ: 34

ΠΚΣ: 2

ΕΑΑΚ: 4

ΛΕΥΚΑ:3

Από το σώμα του φοιτητικού συλλόγου υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΕΝΩΤΙΚΟΥ, η οποία περιλαμβάνει:

  • Παρέμβαση και κατάληψη στην πρυτανεία τη Δευτέρα 28/09 και ώρα 8:30
  • Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 01/10 και ώρα 18:00 στην Ακαδημία

Επίσης, κατέβηκε ενιαίο ψήφισμα από το ΕΝΩΤΙΚΟ-ΕΑΑΚ, που καταδίκασε τον τραμπουκισμό και την επίθεση μελών της ΠΚΣ-ΚΝΕ σε εστιακή φοιτήτρια (παρακάτω παρατίθεται η σχετική καταγγελία).

   Την Πέμπτη, 24/9 γνωστοί τραμπούκοι – 4 μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ που παριστάνουν τους συνδικαλιστές, επιτέθηκαν σωματικά σε εστιακή φοιτήτρια στον χώρο του Β κυλικείου των εστιών, ενώ τη προηγούμενη ημέρα μέλος της ΠΚΣ είχε κάνει σύσταση στην αστυνομία με κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της. Αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της κινούμενη πρώτα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και μετά στήνοντας ενέδρα σε απομονωμένα σημεία (4 εναντίον 1), με πρόσχημα να συζητήσουν την διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου. 
   Ξανά και ξανά βλέπουμε την παράταξη της ΚΝΕ να καταφεύγει σε τραμπούκικες πρακτικές ή ακόμα και σε τακτικές κυβερνητικών δυνάμεων, για να επιλύσει τις διαφορές της, ό,τι περιεχόμενο κι αν έχουν αυτές. Η ΠΚΣ όσο επιλέγει να κινείται έτσι, με τρόπο ξένο προς τους φοιτητικούς συλλόγους και τον φοιτητικό συνδικαλισμό, θέτει τον εαυτό της εκτός του κινήματος και των συλλογικών διαδικασιών.
  Η ενέδρα στα 3 μέλη του Συλλόγου Εστιακών και εκλεγμένους συνδικαλιστές του Ι/Α στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, η επίθεση και προσπάθεια για νόθευση του αποτελέσματος στις εκλογές του Συλλόγου Εστιακών και άλλα συμβάντα είναι δείγμα της λογικής που έχουν υιοθετήσει, απέναντι σε όποιον διαφωνήσουν ή τους ενοχλήσει.
   Τέτοιες τακτικές ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ανοχής και πρέπει να καταδικάζονται και να απομονώνονται όπου και από όποιον χρησιμοποιούνται. Τέτοιες τακτικές είναι βασικό χαρακτηριστικό του αστικού κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών και του παρακράτους που τις χρησιμοποιούν για να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν το κίνημα και τους αγωνιστές με σκοπό την φίμωσή τους και την καταστολή των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων.
  Για να παλέψουμε ενάντια στη νέα τεράστια μνημονιακή επίθεση που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου, ενάντια στα δίδακτρα και τα κλεισίματα των εστιών και των σχολών μας, χρειαζόμαστε δημοκρατικούς, μαχητικούς συλλόγους, μακριά από αυτές τις λογικές. Μέσα από τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και πολιτικών απόψεων, θα πρέπει να διευθετούνται οποιεσδήποτε διαφωνίες. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στον συνδικαλισμό και να παλέψουμε σε κάθε τι που θέλει να τον εκφυλίσει ή να τον καταργήσει.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου