Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Αποφάσεις Δ.Σ. στις 02/12/2020

 Την Τετάρτη 02/12 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστιακών όπου  υπερψηφίστηκε και αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το Σάββατο 05/12 και ώρα 19:00, έξω από τα γραφεία του Συλλόγου(στο Α΄Κυλικείο), με την εξής θεματολογία:

  • 12η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 06 Δεκέμβρη 2008 και τη διεξαγωγή-οργάνωση διαδήλωσης
  • αποτελέσματα ενστάσεων στέγασης 
  • τί θα γίνει με τη λέσχη κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών
ΥΠΕΡ: 6 (ΕΝΩΤΙΚΟ)
ΚΑΤΑ: 1(ΕΑΑΚ)
ΛΕΥΚΟ: 0

Η ΠΚΣ απουσίαζε από το Δ.Σ.

Επίσης, κατέβηκαν και ψηφίστηκαν δύο κείμενα:1. ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, 2. ψήφισμα για τα γεγονότα στις 26/11

Παρακάτω παρατίθενται τα δύο σχετικά ψηφίσματα:
1.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

    Ως Σ.Φ.Π.Κ.Ι καταδικάζουμε την στάση των εργοδοτών της ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής) που προσβάλλουν την απόφαση (ΠΕΝΤ. 2/2020) του ΟΜΕΔ και καταθέτουν αγωγή τόσο προς αυτή αλλά και προς την ΕΤΕΡ. Στόχος τους είναι η κατάργηση των κατακτήσεων των εργαζομένων της ΕΤΕΡ έπειτα από την προσφυγή τους στον ΟΜΕΔ και η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στα επίπεδα προ αυτής.
    Η απόφαση που εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΤΕΡ. Θεσπίζει μια βάση – κανονιστικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να ρυθμίζονται οι σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων στον κλάδο της ραδιοφωνίας.Ταυτοχρόνως, προστατεύει τους εργαζόμενους από τις αυθαιρεσίες των αφεντικών.
    Φυσικά, οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν μια ευνοϊκή απόφαση για τους εργαζόμενους. Επιτίθενται προς αυτή και προσπαθούν με κάθε τρόπο, μέχρι και με απειλές και εκβιασμούς προς συνδικαλιστές, να προσβάλλουν το πόρισμα του ΟΜΕΔ προς όφελός τους.
Αυτή η επίθεση δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, βασίζονται σε όλους τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων 10 χρόνων μνημονιακών πολιτικών για να τσακίσουν τους μισθούς, τα δικαιώματα – συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Θέλουν να επιβάλλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο δεν έχει θέση όποιος αντιστέκεται και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς κλπ. Γι’ αυτό και θα προσβάλλουν και θα αμφισβητήσουν κάθε κεκτημένο των εργαζομένων που δεν συμβαδίζει πλήρως με τα συμφέροντά τους.
    Στεκόμαστε ολόψυχα αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ραδιοφωνίας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επίτευξη ευνοϊκότερων συνθηκών εργασίας και καλύτερης αμοιβής.

2.

Όργιο αυταρχισμού και καταστολής ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Η σιγή νεκροταφείου που θέλησε να επιβάλει ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!


Στα Γιάννενα στις 26/11, ημέρα γενικής απεργίας, παρά τα καλέσματα από όλες τις δυνάμεις για συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 πμ, το μέρος είχε περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής και δεν έγινε εφικτή η συγκέντρωση εκεί. Από το πρωί, είχαν γίνει προσαγωγές συνδικαλιστών έξω από σούπερ μάρκετ και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα. Κάποιες δεκάδες από κόσμο κινήθηκαν προς την Ακαδημία και χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ υπήρξαν τραυματίες και έγιναν πάνω από 10 προσαγωγές, 2 εκ τον οποίον έγιναν συλλήψεις.

Το ακροδεξιό, νεοφιλελεύθερο μένος των Χουντοχοϊδη και Μητσοτάκη δεν κατάφερε να κρυφτεί από την υποκριτική επίκληση σε υγειονομικούς λόγους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Θέλουν να τσακίσουν συλλόγους, σωματία καθώς και την Άκρα και Επαναστατική Αριστερά, να πατάνε με την μπότα των ΔΕΛΤΑ όποιον εργαζόμενο και νέο δεν αποδέχεται την δολοφονική διαχείριση των νοσοκομείων, το ανελέητο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων. Να δημιουργήσουν την γενιά των 200 ευρώ που θα εκλιπαρεί να παίρνει ένα ξεροκόμματο, δουλεύοντας σαν τον σκλάβο.

Από το Μάρτιο και μετά, η χούντα της ΝΔ δεν έχει σταματήσει να νομοθετεί ακραία αντεργατικά μέτρα (πτωχευτικός κώδικας, νόμος για εργασιακά, για ασφάλιση, κ.α.). Ετοιμάζει νέα μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Επιβάλλει μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Οι αύρες στο κέντρο της Αθήνας, το στρίμωγμα για ώρες των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, τα ανοιγμένα κεφάλια των συμφοιτητών μας στα Γιάννενα, ανήμερα του Πολυτεχνείου, καθώς και την καταστολή που δεχθηκε η απεργεία της 26/11 δείχνουν ότι εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο κορονοϊός, αλλά οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Εμείς είμαστε αυτοί που «πρέπει» να συνηθίσουμε τη φτώχεια, τη μιζέρια, το θάνατο, ενόψει τόσο της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και της νέας τεράστιας οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της και την οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε και πάλι. Έχουν μάλιστα το θράσος να παραδέχονται πως «η αστυνομία δεν κολλάει τον ιό, γιατί βρίσκεται στους δρόμους και ο ιος δεν κολλάει σε ανοικτούς χώρους, παρά μόνο σε κλειστούς», συνεπώς ο πραγματικός λόγος που απαγορεύουν κινητοποιήσεις είναι επειδή θέλουν να οικοδομήσουν μια χούντα.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι μία: Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν τους δίνουμε κανένα περιθώριο να παίξουν άλλο με τις ζωές και το μέλλον μας. Οι μάχες που έδωσαν η νεολαία, μαζί με τους εργαζόμενους στις πρόσφατες διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου και της απεργίας της 26ης Νοέμβρη, πρέπει να συνεχιστούν και να βαθύνουν. Ενάντια στις χουντο-απαγορεύσεις της κυβέρνησης των δολοφόνων της ΝΔ και στην υποταγή σε αυτήν την κατάσταση, να παλέψουμε για το δικαίωμα στη διαδήλωση, για το δικαίωμα στη ζωή! Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα( συλλόγους ,σωματεία κλπ) και τις δομές αυτοοργάνωσης, με ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στην κρατική καταστολή.

 

 

  • Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες για όλους τους διωκόμενους!

  • Δραστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας!

  • Κάτω η χουντική και δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

  • Κατάργηση των εξοντοτικών προστίμων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου