Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Αποφάσεις ανοικτού Δ.Σ. στις 16/02/21

 Την Τρίτη 16/02 πραγματοποιήθηκε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστιακών, όπου αποφασίστηκαν:

Η ανακοίνωση για διακοπή της λειτουργίας της Δόμπολης δε μας εκπλήσσει. Πριν από ένα χρονο, στις 11/03/20, την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε το 1ο γενικό lockdown, οι ανάδοχοι-μαυραγορίτες της εργολαβίας για τη λέσχη σίτισης της Δόμπολης ανακοίνωσαν με sms τις απολύσεις 3 εργαζομένων. Η ανταπόκριση τόσο του ΣΟΦΕΙ όσο και του ΦΣΚΠΙ απέναντι στο χτύπημα "κάτω από τη μέση" τόσο των απολυμένων συναδέλφων όσο και της φοιτητικής μέριμνας ήταν άμεση. Οι διαρκείς κινητοποιήσεις σε Πρυτανεία, διοίκηση της Δόμπολης και η κατάληψη διαρκείας στη λέσχη έφερε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και μάλιστα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι μηνιαίες όπως συνηθίζουν να επιβάλλουν οι εργοδότες, δημιουργώντας ένα μόνιμο καθεστώς εργασιακής επισφάλειας. Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΔ πέρα από το αχαλίνωτο φαγοπότι που συνεχίζουν να οργανώνουν κατατρώγοντας τη φορολογία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχουν ξεκινήσει να ανακοινώνουν απολύσεις εργαζομένων στις δομές της μέριμνας, αναστολή ή διακοπή λειτουργίας των δομών σίτισης και στέγασης. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και η προσπάθεια πλήρους διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, είναι δεδομένο πως θα χτυπήσει πρώτα τη φοιτητική μέριμνα για να γλυτώσει μια και καλή αυτές τις δαπάνες. Αυτές αν συνεχίσουν να λειτουργούν, θα λειτουργούν υπερκοστολογώντας τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο ή ζητώντας χρηματικό αντίτιμο από τους φοιτητές. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη ψηφίστηκε αυτήν την περίοδο ακριβώς για να επιτρέψει αυτές τις επιθέσεις να περάσουν αναίμακτα, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τα lockout των ιδρυμάτων  μέσα στην πανδημία. Όλες οι δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος πρέπει να σταθούν στο ύψος των σημερινών καθηκόντων για την υπεράσπιση της φοιτητικής μέριμνας και της δημόσιας-δωρεάν παιδείας. Θεωρούμε υποκριτική την πρόταση για "αγώνα" της ΠΚΣ, που απείχε από τους αγώνες αυτούς και από τους περισσότερους σημαντικούς αγώνες που έχει δώσει ο Σύλλογος Εστιακών.

Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε:

  • κινητοποίηση τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη 11:00 στην πρυτανεία θέτοντας: α) το παραπάνω ζήτημα  β) την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη  και γ) το ζήτημα παραλαβής δωματίων για τους δικαιούχους φοιτητές και το αίτημα να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών που δεν πήραν δωμάτιο
  • συνέλευση την Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 18:00, έξω από τα γραφεία του συλλόγου 

2. Επίσης, ψηφίστηκε ένα ακόμη ψήφισμα υπεράσπισης για τους προσχθέντες και συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις στις 10/02 ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου